Vakantiehuis in Frankrijk aan zee

Frankrijk
Op elk moment
2 personen

Genieten aan de Franse kust

De Franse kust strekt zich uit over 3427 km en dat betekent een oneindige variatie aan prachtige vakantiebestemmingen. Een vakantiehuis in Frankrijk aan zee is een ontspannen manier om deze plekken te leren kennen én te genieten van privacy en zelfstandigheid. In iedere uithoek van Frankrijk valt wel iets bijzonders te ontdekken.

De mooiste bestemmingen voor vakantiehuizen in Frankrijk aan zee

Van de warme zuidkust tot aan de ruwe kust in het noordwesten: in Frankrijk zijn er allerlei prachtige bestemmingen aan zee te vinden met een mooi aanbod aan vakantiehuizen.

  • 1. La Rochelle

    Deze stad ligt aan de westkust van Frankrijk. Het heeft een oude haven die bewaakt werd vanuit twee imposante torens, de Tour Saint-Nicolas en de Tour de la Chaîne. Een bezoek aan het oude stadscentrum met de karakteristieke architectuur is eveneens de moeite waard. In La Rochelle kunt u in een vakantiehuis tussen de lokale bevolking verblijven of kiezen voor een locatie wat verder uit de stad.

  • 2. Collioure

    Dit is een typisch vissersplaatsje aan de kust van de Pyreneeën en is buitengewoon kleurrijk. Het is naar verluid het meest zonnige gebied van Frankrijk. De zon schijnt er gemiddeld maar liefst 300 dagen per jaar. In Collioure staan drie oude forten en er zijn talloze restaurants en barretjes te vinden. Mocht u toch liever zelf iets koken, dan kan dat in alle rust in uw eigen vakantiehuis.

  • 3. Nice

    Deze grote stad aan de Mediterraanse kust is eenvoudig bereikbaar per vliegtuig. U vindt hier gemakkelijk een vakantiehuis in Frankrijk aan zee, zoals een appartement in het midden van de stad of een grote villa dicht bij het strand. In Nice is de lokale 'Cuisine Nissarde' aan te bevelen. Lokale specialiteiten zijn bijvoorbeeld pan bagnat (een traditionele sandwich), socca (een soort hartige pannenkoek) en de welbekende salade niçoise. Daarnaast vindt u er veel antiekmarktjes en kleine straatjes waarin u eventjes heerlijk kunt verdwalen.

Vakantiehuis in Frankrijk aan zee: Ontdek meer bestemmingen