Strandvakantie Europa

Europa
Strandvakantie Europa

Tuurlijk, een weekje Zandvoort is leuk. Maar wie nèt even wat meer dat vakantiegevoel wil ervaren, hoeft daarvoor gelukkig niet naar het andere eind van de wereld. Zon, zee en strand wachten om de hoek. Ons eigen continent heeft tal van mooie kusten voor een onvergetelijke strandvakantie in Europa.

De beste bestemmingen voor uw strandvakantie in Europa

Zelfs voor wie er met de auto op uit trekt is de keuze aan stranden al overweldigend. U bent bijvoorbeeld al binnen negen uur aan de Bretonse kust. Hier vindt u ruige kliffen en prehistorische overblijfselen als de Megalieten van Carnac. In het zuiden van Frankrijk lonkt de Middellandse Zeekust. Stranden als die van Saint-Tropez en l'Estaque spraken ruim honderd jaar geleden al tot de verbeelding van schilders als Renoir en Cézanne, en hebben nog altijd niet aan aantrekkingskracht ingeboet.

Houdt u niet zo van baguette en camembert? Dan kunt u ook altijd naar Portugal. In Europa's meest westelijke puntje ligt de Algarve waar steile rotswanden prachtig afsteken tegen het azuurblauwe water. Wilt u een strandvakantie combineren met een stedentrip, dan is Lissabon een aanrader. Binnen een uurtje rijden van de stad vindt u mooie stranden, waar u heerlijk kunt ontspannen.

In het zuidoosten bieden de Griekse eilanden alles wat u van een goede strandvakantie in Europa mag verwachten. U kunt zich lekker in de watten laten leggen in één van de vele resorts op Rhodos of Kos, of uitgaan in een club in Chersonissos. Historie is in de bakermat van de democratie nooit ver weg; een dagje strand kan eenvoudig worden afgewisseld met een bezoek aan een antieke tempel.

Maar dit alles is pas het begin. Wat dacht u van de Kroatische kust? Of de Spaanse Costa's? Met meer dan 65.000 kilometer kust is de keuze in Europa reuze.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen Europa Novasol Vakantiehuizen Europa TripAdvisor Vakantiehuizen Europa Casamundo Vakantiehuizen Europa DanCenter Vakantiehuizen Europa Inter Chalet Vakantiehuizen Europa dansommer Vakantiehuizen Europa HomeAway Vakantiehuizen Europa Interhome Vakantiehuizen Europa 9flats.com Vakantiehuizen Europa HouseTrip Vakantiehuizen Europa Belvilla Vakantiehuizen Europa Montagne Vacances Vakantiehuizen Europa Only-apartments Vakantiehuizen Europa Migoa Vakantiehuizen Europa

Ontdek andere interessante bestemmingen