Fietsvakantie Europa

Europa
Fietsvakantie Europa

In Europa is er een grote keuze aan mooie gebieden om te fietsen. Vrijwel ieder land kent een uitgebreid netwerk aan goed onderhouden fietsroutes. Dit maakt een fietsvakantie in Europa mogelijk in talrijke landen. De Europese natuur is zeer gevarieerd, u kunt dus door diverse landschappen fietsen. Houdt u bijvoorbeeld van de bergen, bossen, glooiende heuvels of de kust? Er zijn veel verschillende opties die afhangen van onder andere het seizoen en uw reisgezelschap.

Bijzondere bestemmingen voor een meerdaagse fietsvakantie in Europa

Als natuurliefhebber is een fietsvakantie in Europa leuk voor zowel jong en oud. Het landschap is zeer afwisselend en de paden zijn over het algemeen goed bewegwijzerd. In Duitsland ligt meer dan 70.000 kilometer aan lange afstandroutes en de natuur is over het algemeen licht heuvelachtig. Maak bijvoorbeeld een tocht langs de rivier de Moezel waarbij u ook nog enkele steden aan kunt doen, zoals Trier, de oudste stad van Duitsland. Dit is ook een bijzondere route om te volgen tijdens een motorvakantie door Europa.

Fiets door lichtglooiende landschappen langs kleurrijke zonnebloemvelden of kies voor meer uitdagendere beklimmingen in de imposante Alpen. In Frankrijk is er voor ieder wat wils. In dit Europese land vindt u een aantal van de beroemdste beklimmingen ter wereld, zoals de Alpe d'Huez en de Mont Ventoux. Ook in de Pyreneeën zijn er prachtige fietspaden, zowel voor recreatieve fietsers als mountainbikers.

Voor wie niet van klimmen houdt, zijn er ook genoeg mogelijkheden. Het vlakke en afwisselende landschap maakt van Nederland het fietsland bij uitstek. Nederlanders zelf zijn gek op fietsen; overal liggen hier aangelegde fietspaden en fietsroutes. Er lopen prachtige routes langs de kust, bijvoorbeeld in de provincie Zeeland. Ook kunt u fijne fietstochten maken door het Nationale Park de Hoge Veluwe, waar u gemakkelijk uw eigen fietsroute samen kunt stellen. Sla dit land vooral niet over tijdens uw fietsvakantie in Europa.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen Europa Novasol Vakantiehuizen Europa TripAdvisor Vakantiehuizen Europa Casamundo Vakantiehuizen Europa DanCenter Vakantiehuizen Europa Inter Chalet Vakantiehuizen Europa dansommer Vakantiehuizen Europa HomeAway Vakantiehuizen Europa Interhome Vakantiehuizen Europa 9flats.com Vakantiehuizen Europa HouseTrip Vakantiehuizen Europa Belvilla Vakantiehuizen Europa Montagne Vacances Vakantiehuizen Europa Only-apartments Vakantiehuizen Europa Migoa Vakantiehuizen Europa

Ontdek andere interessante bestemmingen