Egypte zomervakantie

Egypte

Zomervakantie in Egypte: de beste bestemmingen

Egypte zomervakantie

Egypte is de perfecte bestemming voor een zonovergoten vakantie aan het strand. Het land ligt in het noordoosten van Afrika, aan de Rode Zee. Langs de kust liggen populaire badplaatsen aan langgerekte stranden. Egypte heeft een fijn warm klimaat en een bijzonder onderwaterleven, het land is niet voor niets een geliefde duikbestemming. Als u op zoek bent naar afwisseling kunt u in de stad Caïro bijzondere bezienswaardigheden uit de oudheid bekijken.

Geniet van uw zonvakantie in Egypte

Egypte heeft een woestijnklimaat met veel zonuren per dag. In het land valt jaarlijks zeer weinig neerslag, in de zomer is het heet en in de winter mild. De Rode Zee trekt niet alleen vanwege het mooie onderwaterleven veel mensen aan, maar ook vanwege het lekkere warme zeewater.

Gaat u in de zomervakantie naar Egypte? Dan kunt u rekenen op watertemperaturen rond de 28 graden, een aangename temperatuur voor zowel duikers en snorkelaars als zwemmers en zonaanbidders. Er liggen vele badplaatsen aan de Rode Zee die zeer geschikt zijn voor een zonvakantie in Egypte.

Een van de populairste badplaatsen is El Gouna. Hier kunt u schitterend duiken in het heldere zeewater. Bekijk de kleurrijke koralen of blijf lekker aan land en geniet met het zand tussen uw tenen van een cocktail. Ook Hurghada, iets meer naar het zuiden gelegen, is een veelgekozen bestemming voor een zonvakantie in Egypte. Maak een lange wandeling over het goudkleurige zandstrand, ga snorkelen of duiken tussen de tropische vissen of neem een kitesurfles.

Wilt u strand combineren met bijzondere excursies? Kies dan voor een verblijf in Marsa Alam. Maak bijvoorbeeld een tocht door een van de vele canyons en combineer dit met een bezoek aan een woestijnoase. De badplaatsen aan de kust van Egypte zijn erg levendig. U vermaakt zich ook nog lang nadat de zon onder is gegaan in een van de hippe clubs of sfeervolle pubs.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Egypte Novasol Vakantiehuizen in Egypte TripAdvisor Vakantiehuizen in Egypte Casamundo Vakantiehuizen in Egypte DanCenter Vakantiehuizen in Egypte Inter Chalet Vakantiehuizen in Egypte dansommer Vakantiehuizen in Egypte HomeAway Vakantiehuizen in Egypte Interhome Vakantiehuizen in Egypte 9flats.com Vakantiehuizen in Egypte HouseTrip Vakantiehuizen in Egypte Belvilla Vakantiehuizen in Egypte Montagne Vacances Vakantiehuizen in Egypte Only-apartments Vakantiehuizen in Egypte Migoa Vakantiehuizen in Egypte

Ontdek andere interessante bestemmingen