Fietsvakantie Duitsland

Duitsland

Fietsvakantie in Duitsland: de beste bestemmingen

Fietsvakantie Duitsland

Ontdek het Duitse landschap met de fiets. Maar liefst 200 langeafstandsfietsroutes staan garant voor meer dan 70.000 km fietsen langs rivieren, over heuvels, door glooiende wijnstreken en langs zilverwitte stranden.

Een fietsvakantie in Duitsland is geschikt voor jong en oud. U hebt de keuze uit recreatieve of sportieve klimetappes, korte of lange routes en avontuurlijk of ontspannen fietsen. De Duitse fietspaden zijn over het algemeen goed bewegwijzerd en bijna alle fietsroutes zijn tegenwoordig als GPS-download beschikbaar.

Fietsen door alle Duitse windstreken

In de Oostzee, in het noorden van Duitsland, ligt het eiland Rügen. De hoofdstad Bergen is een prima uitvalsbasis voor een korte of lange fietsvakantie in Duitsland. De fietsroutes slingeren langs baaien met krijtrotsen, zilverwitte stranden en glooiende akkers. Bij de lokale VVV kunt u vaak gratis een fietskaart krijgen.

Vlak over de grens, ten oosten van de Achterhoek, ligt Münsterland, een aantrekkelijk gebied voor een fietsvakantie in Duitsland. Vanuit het stadje Billerbeck lopen veel fietsroutes. Een daarvan, de Baumberger Sandsteinroute, loopt dwars door het laaggebergte.

Ook een goed startpunt voor een fietsvakantie is Hopfen am See, gelegen in het romantische Beieren. De regio biedt u een scala aan korte en langere fietsroutes. Begin eens met de route rondom de Hopfensee. Vanaf de burchtruïne Hopfen heeft u prachtig zicht op de Allgäuer Alpen.

De monding van de Lahn, een zijrivier van de Rijn, ligt in Lahnstein. Daar loopt ook de Lahntalroute, een 245 km lange fietsroute langs de oevers van de rivier met uitzicht op steile, beboste hellingen, glooiende heuvels met wijngaarden, en burchten. De fietsroute is redelijk vlak dus ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

U kunt natuurlijk uw eigen fietsen meenemen of ter plekke fietsen huren. Informeer naar de mogelijkheden en reserveer alvast. Wilt u geen fiets- maar een motorvakantie? Duitsland beschikt ook over veel mooie motorrijgebieden.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Duitsland Novasol Vakantiehuizen in Duitsland TripAdvisor Vakantiehuizen in Duitsland Casamundo Vakantiehuizen in Duitsland DanCenter Vakantiehuizen in Duitsland Inter Chalet Vakantiehuizen in Duitsland dansommer Vakantiehuizen in Duitsland HomeAway Vakantiehuizen in Duitsland Interhome Vakantiehuizen in Duitsland 9flats.com Vakantiehuizen in Duitsland HouseTrip Vakantiehuizen in Duitsland Belvilla Vakantiehuizen in Duitsland Montagne Vacances Vakantiehuizen in Duitsland Only-apartments Vakantiehuizen in Duitsland Migoa Vakantiehuizen in Duitsland

Ontdek andere interessante bestemmingen