Grote Kerk
Het oorspronkelijk katholieke kerkgebouw werd tijdens de Beeldenstorm in 1572 ingenomen door de protestantse opstandelingen. Ondanks de sobere inrichting herbergt de kerk enkele pronkstukken, waaronder het carillon, het houtsnijwerk in de koorbanken en de grotendeels marmeren preekstoel. De stompe kerktoren kunt u van april tot oktober beklimmen.
Huis van Gijn
In deze voormalige patriciërswoning woonde zakenman Simon van Gijn tot aan zijn dood in 1922. Hij liet een bonte collectie aan meubelen, serviesgoed en kunstvoorwerpen na. Het huidige museum is volledig ingericht in 19e-eeuwse stijl. Op de bovenverdiepingen treft u bovendien nog een glas- en zilververzameling en een speelgoedzolder aan.
Dordrechts museum
In dit voormalige kloostercomplex vindt u vandaag de dag schilderkunst uit de voorbije 600 jaar. Pronkstukken van het museum zijn doeken van Hendrik Willem Mesdag, Karel Appel en de plaatselijke meester-schilder Aelbert Cuyp.
Stadhuis Van Dordrecht
Toen in 1572 de burgemeester van Dordrecht de kant van de staatsgezinden koos, werd de stad al gauw ingenomen door de protestante Watergeuzen. Vele katholieken trokken daarop weg uit Dordrecht. Vandaag de dag doet het neoklassieke bouwwerk dienst als trouwlocatie en is het op zondagmiddag opengesteld voor bezichtiging.
Standbeeld gebroeders De Witt
Dit bronzen monument gedenkt de Dordtse broers Johan en Cornelis de Witt. Beiden bekleedden diverse bestuursfuncties tijdens de Gouden Eeuw. In 1672 werden zij het slachtoffer van een bloedig volksgericht in Den Haag met de dood tot gevolg.