Hostel in Budapest

Boedapest
Op elk moment
2 personen

Een hostel in Budapest, ideaal voor een stedentrip

Budapest is een geweldige bestemming voor een meerdaagse stedentrip en een hostel is de ideale verblijfplaats. Veel hostels bevinden zich in of dicht bij het centrum en zijn gevestigd in prachtige oude panden. Voor een schappelijke prijs kunt u hier heerlijk de nacht doorbrengen en bent u dicht bij talrijke leuke bezienswaardigheden.

Wat te doen tijdens je verblijf in een hostel in Budapest

De rivier de Donau splitst Budapest in twee verschillende delen, Buda en Pest, die allebei een geheel eigen karakter hebben. Aan beide oevers van de rivier vind je veel fascinerende bezienswaardigheden. Budapest wordt daarnaast in toemende mate als cultureel hart van Centraal-Europa gezien.

  • 1. Het Vissersbastion

    Op de burchtheuvel in Buda ligt een van de mooiste gebouwen van Budapest: het Vissersbastion. Dit prachtige bouwwerk verrees tussen 1895 en 1901 en is gebaseerd op een neoromaans ontwerp van de beroemde architect Frigyes Schulek. Sneeuwwitte natuurstenen muren, spitse torens en brede trappen geven het een sprookjesachtige aanblik. Vanaf het bastion heeft u daarnaast een prachtig uitzicht over het stadsdeel Pest.

  • 2. De Széchenyibaden

    Budapest telt vele authentieke badhuizen en kuuroorden, waaronder de Széchenyibaden in het centraal gelegen stadspark. Twee bronnen diep onder de grond zorgen voor de aanvoer van warm water. Het kuuroord stamt uit 1881 en valt op door de neobarokke, gele stijl waarin de badhuizen rondom de baden zijn opgetrokken.

  • 3. Margaretha-eiland

    Midden in de rivier de Donau ligt een groene parel, het Margaretha-eiland. Het eiland ontleent zijn naam aan Margaretha van Hongarije, de dochter van koning Béla IV, die in het klooster op het eiland zou hebben geleefd. Van het klooster resteert alleen nog een ruïne, die u kunt bezoeken. Daarnaast zijn er op het eiland prachtige tuinen, meertjes en grasvelden aangelegd en is er de gelegenheid om een hapje of een drankje te nuttigen.

Het weer in Boedapest


-3°

-3°
12°
18°
22°
10°
26°
14°
29°
16°
29°
15°
23°
12°
16°
10°

-2°
Jan
Febr
Mrt
Apr
Mei
Juni
Juli
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
- Regendagen

Gemiddelde huurprijzen per nacht in Boedapest

Prijsinformatie in Boedapest

Beschikbaarheid van de accommodaties in Boedapest

Beschikbaarheid in Boedapest