België zomervakantie

België
België zomervakantie

Wie aan een zonvakantie denkt, denkt misschien niet gelijk aan België. Toch zal iedereen die al eens een zomervakantie in België heeft doorgebracht u kunnen vertellen dat het land van friet en wafels genoeg te bieden heeft voor een fantastische vakantie. Bijkomend voordeel is dat u er al binnen een paar uur bent, en u toch echt in het buitenland waant. Met hun bourgondische leefstijl en humor weten onze zuiderburen wel wat het goede leven is.

Talloze mogelijkheden met een zonvakantie in België

Een zonvakantie in België staat gelijk aan lekker bijkleuren op het strand. De Belgische kust is meer dan 60 km lang en kent een paar pareltjes van stranden. De brede stranden van Knokke en De Panne zijn hiervan waarschijnlijk het bekendst. De Panne kent u misschien vanwege het nabijgelegen pretpark Plopsaland, dat een leuk uitje is voor het hele gezin.

Voor stranden hoeft u misschien niet per se de grens over, maar watervallen en ruige berggebieden zoals in de Ardennen gaat u in Nederland niet vinden. Deze streek is al sinds jaar en dag geliefd onder wandelaars, maar de wat sportiever ingestelde reiziger kan er tijdens zijn zonvakantie in België ook mountainbiken of raften.

Behalve een gevarieerde natuur heeft België ook indrukwekkende oude steden. Door het goede wegennet en de geringe oppervlakte is vrijwel elke uithoek van het land goed bereikbaar voor een dagtrip. Zo kunt u vanuit Brussel prima een dagje naar steden als Antwerpen, Gent of Luik. Na een dag cultuur snuiven sluit u de dag af met een goed glas Belgisch bier en een mosselpannetje op het terras - wat wilt u nog meer?

Voor een heerlijke vakantie hoeft u geen duizenden kilometers te vliegen. België ligt net over de grens en weet u ongetwijfeld te verrassen, juist omdat u het misschien zo goed denkt te kennen. Een zonvakantie in België biedt bovendien voor elk type reiziger wat wils.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in België Wimdu Vakantiehuizen in België Novasol Vakantiehuizen in België TripAdvisor Vakantiehuizen in België Casamundo Vakantiehuizen in België DanCenter Vakantiehuizen in België Inter Chalet Vakantiehuizen in België dansommer Vakantiehuizen in België HomeAway Vakantiehuizen in België Interhome Vakantiehuizen in België 9flats.com Vakantiehuizen in België HouseTrip Vakantiehuizen in België Belvilla Vakantiehuizen in België Montagne Vacances Vakantiehuizen in België Only-apartments Vakantiehuizen in België Migoa Vakantiehuizen in België

Ontdek andere interessante bestemmingen